Zaterdagmiddag

Robert Gesink reïncarnatie van John Lennon

Robert Gesink reïncarnatie van John LennonOp het terras van Lekkerneij had onze verslaggever Geloof en Hoop een wel heel bijzondere ontmoeting met Maja Wybenick, streekhystericus. Likkend aan een biologische ijsco vertelde ze enthousiast over haar laatste ontdekking. Ze liet twee foto’s zien. De wereldberoemde ‘lostweekend-foto’ van John Lennon met vijf brillen op zijn hoofd en die van Robert Gesink op de reggaeweide van de Zwarte Cross. “Hoe duidelijk wil je het hebben?” vroeg ze zich af doelend op dit levend reïncarnatiebewijs.


Entree poort tentencomplex

door: Fino Bakery

Entree poort tentencomplexDit jaar ziet de entreepoort van het tentencomplex er nog imposanter uitzien dan andere jaren, zoals de lezer kan hebben gezien. De vorige constructie van het tentencomplex bleek namelijk te complex. Het opzetten bleek een verschrikkelijk drama en gaf ieder jaar de nodige stress. De AOV heeft daar iets op gevonden door een nieuwe entree te laten ontwerpen welke direct al in aanmerking komt voor de nationale monumenten lijst. Zodra het enorme bouwwerk staat zal er direct een controleur komen om de plaatsing op de lijst te bevestigen. Door het behalen van een plek op deze lijst kan er immense bouwwerk het gehele jaar blijven staan zodat de complexiteit een stuk minder zal zijn. Een rondvraag door de buurt bleek dat dit geen probleem hoefde te zijn. De meeste buurtbewoners waren erg blij met een nieuw nationaal monument in ons dorp.


Contract drumband Heelsum pakt voordelig uit

door: Fino Bakery

Contract drumband Heelsum pakt voordelig uitVol goede moed kwam drumband Heelsum weer naar Varsseveld om zoals ieder jaar mee te lopen met de allegorische optocht. Ze waren dit jaar extra enthousiast want er was recent een nieuwe sponsorovereenkomst gesloten met Helmink Diepvries. Het enthousiasme verdween echter als sneeuw voor de zon toen bleek dat er sprake was van een misverstand in het contract. Er werd namelijk gesproken over een sponsoring in natura van het drummaterieel. Helmink Diepvries zou namelijk het gehele seizoen zorgen voor nieuwe drumsticks voor de band. Helaas voor Heelsum bleken dit de welbekende kippenpoten te zijn en niet de sticks waarop de drumband had gehoopt.

Gelukkig kunnen beide partijen er smakelijk om lachen. De woordvoerder van de band was er uiteindelijk toch als de kippen bij: “gelukkig hoeven we niet te verhongeren tijdens de parades die we dit jaar lopen”.


Uitbateraarster door steekpenningen gewond

Uitbateraarster door steekpenningen gewondTijdens een rigoureuze verbouwing van het voormalige bankgebouw aan de Spoorstraat in Varsseveld is in een verborgen deel van de kluis een groot aantal steekpenningen gevonden.
De uitbateraarster van ‘Dorpskantine Lekkerneij’ schrok zich wezenloos tijdens de vondst. Ze hield er een akelige snijwond aan over en heeft onmiddellijk de politie er bij gehaald. De steekpenningen zijn al begin juli gevonden maar in het kader van het onderzoek is dit nieuws vanmiddag pas naar buiten gebracht. Om het onderzoek goed af te kunnen ronden worden getuigen verzocht zich te melden.


Varsseveldse Kerkklok tijd ver vooruit

Varsseveldse Kerkklok tijd ver vooruitIn Varsseveld beklagen inwoners zich over de kerkklok verlichting. “Er is wel verlichting, maar je ziet niet hoe laat het is als het donker is” klaagt kastelein Loek Wilderman. Een lid van het kerkbestuur vertelt: “We hebben onderzocht of glow in the dark wijzerplaten een optie waren maar die bleken radio-actief. En dat moeten we niet willen op een huis van onze Heer.” Otto Willemsen van Duurzaam Varsseveld en schrijver van het boek ‘Thuis in energie’ is aangetrokken om zich te buigen over een oplossing.
“We willen een energiezuinige wijzerplaat verlichting. Momenteel zijn we op maat gemaakte zonnecellen aan het testen. Daarmee zouden we een primeur hebben in Nederland.”
“Aan deze oplossing hangt wel een prijskaartje” laat Otto weten. “Daarom zullen we langs de deur gaan om te collecteren.”
De test resultaten zullen half september bekend worden en in dit blad worden gepubliceerd. Wellicht dat Bennie Jentink dan wel de weg naar de kroeg kan vinden.


Meursstede alsnog behouden

Meursstede alsnog behoudenUit welingelichte kringen hoorde onze verslaggever Bo Ouderling in de nachtelijke uren van vrijdag op zaterdag bij de viskraam van Bomers dat de monumentale status van boerderij Meursstede toch behouden kan blijven. Er is daar onlangs een zeer interessante vondst gedaan. Het gemummificeerde lijk van de in het jaar 30 voor Christus ontsnapte kat van Cleopatra. Volgens Drs. Marja Wybenick, is de kat in het jaar 28 voor Christus, voor het laatst gezien op Sinderen. Aan de Harterinkdijk daar waar eeuwen later de Meursstede werd gebouwd. Het verlies van de kat werd al eerder herdacht door haar te benoemen tot de vruchtbaarheids godin Bastet. Ook ziet de streekhysterica grote importantie voor de mummie als symbool van de strijd tegen de krimp.